Haarkleuring voor een olijfkleurige huid

Antwoord: Eén van de béste manieren om een goede kleurkeuze te maken is naar je natuurlijke haarkleur kijken. Bekijk aandachtig je haar met een spiegel terwijl je in direct zonlicht staat. Direct zonlicht biedt een volledig spectrum aan van licht, waardoor je nauwkeuriger de basiskleur van je haar zult zien. Véél mensen maken de fout om kunstlicht te gebruiken en dat kan vaak de échte kleur van je haar verdoezelen.
Het volgende wat je moet doen is het huidige kleurniveau van je haar bepalen. Haarkleurniveaus zijn op een schaal gerangschikt van 1 tot 10, waarbij 1 staat voor zo donker mogelijk en 10 het lichtst mogelijke blond is. Ga naar je lokale schoonheidszaak, kijk daar naar de stalen van haarkleuring en vergelijk die met je natuurlijke haarkleur. Tracht een kleur te vinden die zo dicht mogelijk bij je natuurlijke kleur staat en zoek het nummer op van die kleuring. Zo weet je meteen het kleurniveau van je natuurlijke haarkleur. Om een natuurlijke look te behouden, blijf je best binnen de 3 niveaus verwijderd van je natuurlijke haarkleur.
Nu moet je de juiste kleuring selecteren. Alle kleuringen hebben een basiskleur waarop de kleurformule gebaseerd is. De koelere schakeringen hebben als basiskleur blauw, blauwpaars, paars en groen. De warmere tinten gebruiken als basiskleur rood, roodoranje, oranje en goud. Je mag énkel warmere haarkleuringen gebruiken bij warm of neutraal natuurlijk haar en énkel koelere kleuringen bij koel of neutraal natuurlijk haar. Er bestaan ook neutrale basiskleuren die kunnen dienen voor die mensen met neutraal natuurlijk haar.
Of je nu een lichtere of een meer donkere kleur kiest is een kwestie van persoonlijke voorkeur, denk er énkel aan om binnen de 3 niveaus te blijven om er natuurlijk te blijven uitzien. Kies dus de kleuring die je wil volgens bovenstaande richtlijnen en kies daarna een ontwikkelaar gebaseerd op het kleurniveau dat je gekozen hebt. Is dat hetzelfde of donkerder dan je natuurlijke kleur, dan volstaat een peroxideontwikkelaar volume 10. Is je niveau 1 à 2 tinten lichter dan je natuurlijke kleur, gebruik dan een ontwikkelaar volume 20. Voor een kleur die 3 tinten lichter is, gebruik je een ontwikkelaar volume 30.
Draag stééds handschoenen bij het verven, vermeng de kleuring met de ontwikkelaar in gelijke verhoudingen en doe de mengeling op het haar, waarbij je erop let om alles gelijkmatig te verdelen. Bedek het haar met een plastieken kap en gebruik een droogkap/haardroger om het haar op te warmen: dit helpt om het kleurproces te vergemakkelijken, vooral bij het verhelderen van het haar.
Je vroeg speciaal om een kleur die de kleur van je ogen zou doen uitkomen. Heb je een koele kleur nodig, kies dan voor paars als basis. Indien je een warme kleur nodig hebt, neem je best oranje als basis. Afhankelijk van hoe helder of donker de kleur is die je gekozen hebt, zal het effect méér of minder uitgesproken zijn.
Wat de keuze betreft tussen één kleur en highlights, ook dit is een persoonlijke zaak. Soms is het al voldoende om highlights toe te voegen aan je natuurlijke haar om er totaal anders uit te zien en die vallen ook minder op bij de uitgroei. Blijf hoe dan ook binnen de 3 tinten verwijderd van je natuurlijke haarkleur wanneer je highlights nodig vindt.
©Kapsels.net
Zie ook: Haarkleur en huidskleur