Haarkleuring voor mannen
Vraag: Zijn het enkel homo's die hun haar verven?Antwoord: Absoluut niet. Die idee wordt vaak verspreid door het feit dat de meeste mannen over het algemeen verkiezen om discreter en conservatiever te zijn wat hun haar betreft. Homo's zijn in sommige gevallen meer open wat schoonheidprocedures betreft en zijn ook vaker te zien op publieke plaatsen.
Een andere factor is dat mannen en vrouwen gedurende een lange periode in de geschiedenis verschillende plaatsen opzochten voor hun haarverzorging. Vrouwen gingen naar het schoonheidssalon, terwijl mannen naar de barbier stapten. Beide plaatsen zorgden voor de algemene belangen van het cliënteel.
En dan is er nog de kwestie van de culturele normen van het moment. Doorheen verschillende periodes in de menselijke geschiedenis waren er verschillende ideeën van “het ideaal”. In de 18e eeuw waren een lichte huid en licht haar in de mode. Zowel mannen als vrouwen droegen pruiken die men ging stylen met pommades of wax en dierlijke vetten en ging poederen om ze wit te maken.
Ook de huid werd gepoederd om een lichte, niet gebruinde tint te geven. De reden hiervoor was dat arbeiders, knechten en meiden en ambachtslui in de zon moesten werken en daardoor een bruine huid kregen. Een lichte huid was dus een teken van voorrecht en adel – iemand die het niet nodig had om te zwoegen als een gewone burger.
Gelukkig zijn de houdingen over haarkleuring aan het veranderen en is er niet langer een stigma met het gebruik van haarverf verbonden. Zelfs bij een bezoek aan het kapsalon. Er zijn nog steeds barbiershops en salons, maar de verschillen tussen de twee zijn minder opmerkelijk wat de aangeboden diensten betreft.
Veel moderne barbiershops hebben een heel gamma salondiensten, evenals spabehandelingen. Tegenwoordig is het zo dat iedereen die de idee oppert dat een haarkleuring een man minder mannelijk maakt, ver achter is op de curve van het sociale bewustzijn.
©Kapsels.net
Zie ook: Haar verven voor mannen